lauantai 28. syyskuuta 2013

Lisää pataruokia


Padassa on edelleen uutuudenviehätystä ja Englannissa söin paria niin hyvää pitkään haudutettua liharuokaa, että sormet syyhysi päästä testailemaan uusia juttuja padan kanssa.Tälläkin kertaa suunnitelma oli tasoa "heitänpäs hyvänmakuisia asioita keskenään pataan".

3 porkkanaa
5 punajuurta
palsternakka
2 sipulia
0,5 kiloa porsaan kasleria
1,5 dl punaviiniä
2,5 dl kanalientä
10 kokonaista valkopippuria
öljyä
valkosipulin kynsi
1 rkl punaviinietikkaa
tuoretta timjamia
suola

Paahda pilkottuja porkkanoita padan pohjalla. Kun porkkanat ovat ottaneet hieman väriä, lisää öljyä ja sipulit. Kuullota ja lisää kuutioitu liha. Kun liha on ruskistunut, lisää pataan kanaliemi, punaviini, murskattu kokonainen valkosipulinkynsi, punaviinietikka, valkopippurit, punajuuri ja palsternakka. Itse pidin pataa noin pari tuntia 150 asteessa, mutta vähäisempikin saattaa riittää. Kun pata tulee uunista, lisää tuoretta timjamia ja tarkista suolan määrä. Tuli hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti