sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Kvinoa-oliivitäytteiset paprikat


Jotkut sinänsä ilmiselvät asiat tajuaa vasta hämmentävän pitkän ajan päästä. Tänään tajusin viimein tehdä ruoan uunivalmiiksi ennen siivousta, sillä jotenkin siivoamisesta aina väsyy niin ettei sen jälkeen meinaa mitään jaksaa. Ja toisaalta täydellä mahalla ja herkkujen vielä suussa maistuessa on kurja siivotakin... Tämä oli ruoka, joka siivouksen jälkeen vaati vähemmän toimia kuin pakastepizzan paisto, eikä tiskattavaakaan jäänyt (kun oli siivouksen lomassa laittanut ruoanlaittoastiat tiskikoneeseen). Kyseessä taitaa myös olla blogin ensimmäinen kasvisruokaresepti.

1 dl kvinoaa
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
n. 1 dl oliiveja
oliiviöljyä
valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
2 isoa paprikaa
juustoraastetta

Keitä kvinoa paketin ohjeen mukaan lisäten keitinveteen suolaa. Kuullota silputtu punasipuli ja  valkosipuli ja pilko oliivit. Sekoita n. 2 rkl oliiviöljyä ja 1 tl valkoviinietikkaa ja mausta mustapippurilla. Sekoita kvinoa, sipuli ja oliivit ja lisää oliiviöljy-etikkakastike. Lisää tarvittaessa suolaa. Poista paprikoista kanta ja sisukset ja täytä ne kvinoalla. Peitä paprikan aukko juustoraasteella. Paista 200 °C uunissa 20 minuuttia.

Itse tein paprikoiden kaveriksi paadettua kukkakaalia. Tämäkin menee kategoriaan kuinka en tajunnut tätä ennen, mutta paahdetut kukkakaalit ovat herkullisia! Kukkakaalien päälle tarvitsee lisätä vain oliiviöljyä, mustapippuria ja suolaa. Nämä tulee näppärästi samalla pellillä kuin paprikat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti