lauantai 21. helmikuuta 2015

Punajuuri on kikherneen kaveri


Tai oli ainakin meidän keittiössä tällä viikolla. Pidän kikherneistä, mutta jos ei turvaudu kaupan käyttövalmiisiin versioihin, niin onhan ne vähän työläitä. Liottamiseen ja keittämiseen menee kuitenkin sen verran aikaa, että harvemmin viikolla jaksan tarpeeksi suunnitella, arkimenut kun tuppaavat täällä olemaan enemmän "mikäs tänään maistuisi"- pohjalta tehtyjä. Sinänsä hyvä systeemi, kaupassa on paljon helpompi tarttua kausituotteisiin ja tarjouksiin kun ei ole valmista suunnitelmaa rajoittamassa ideointia.

Joka tapauksessa, kikherne on aivan turhan harvinainen vieras täälläpäin. Kikherneitähän voi käyttää ilman keittämistäkin, mutta itse olen törmännyt liotettujen kikherneiden käyttöön lähinnä falafel-resepteissä. Falafelit ovat herkullisia nekin, mutta menevät uppopaistamisensa kanssa valitettavasti aika pitkälti ei-arkiruokaa-osioon. Näistä lähtökohdista kehittelin siis nämä punajuuri-kikherne-pihvit. Laitoin kikherneet aamusta likoamaan, jolloin vaadittu kahdeksan tunnin liotus tuli täyteen.

2 dl kikherneitä
2 punajuurta
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl seesaminsiemeniä
1/4 tl muskottipähkinää
suolaa
mustapippuria

Liota kikherneita vähintään 8 tuntia. Kuori, pilko ja höyrytä punajuuret. Soseuta sauvasekoittimella kikherneet, punajuuret, sitruunamehu ja oliiviöljy. Sekoita puuhaarukalla mausteet ja seesaminsiemenet joukkoon. Paista uunissa 200 °C noin 15 minuuttia.

Veikkaan, että näistä olisi tullut pannulla vielä parempia, mutta sattui laiskottamaan. Kaveriksi keitin bulguria ja tein turkkilaisesta jogurtista, valkosipulista ja mausteista kastikkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti