perjantai 29. kesäkuuta 2012

Mutakakkuset


Olin päättänyt viedä tänään töihin jotain itseleivottua herkkua ja hylättyäni pullat liian suuritöisinä päädyin mutakakkusiin! Mutakakkuset ovat siis ihan perus mutakakkua muffinssivuoissa paistettuna. Kakkuset paisuivat uunissa ja tarttuivat hieman kiinni muffinssivuokien reunoihin, jolloin ne jäähtyessään ja laskeutuessaan painuivat hieman kuopalle. Se ei kuitenkaan haitannut, koska olin päättänyt tehdä myös vadelmakiilteen, joka toimi ihan mainiosti kakkusen kuopassa. Mutakakun ohje on alunperin nykyään jo kuopatusta Voisilmäpeliä-blogista, eli kunnia ohjeesta kuuluu Eevalle. Kiilteen tein tämän ohjeen mukaan, laitoin tosin sokerista vain puolet. Kiillettä jäi yli todella paljon, joten ensi kerralla taidan tehdä sitä puolikkaan annoksen.

Mutakakku

200 g tummaa suklaata (70 %)
200 g voita
3 dl sokeria
5 munaa
1 rkl vehnäjauhoa

Kuutioi voi ja pilko suklaa. Sulata ne kasarissa melko miedolla lämmöllä. Kun ne ovat täysin sulaneet ja sekoittuneet, poista liedeltä ja lisää sokeri. Hämmennä sen verran, että sokeri liukenee joukkoon. Lisää sen jälkeen munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin. Lisää viimeisenä jauho.
 
Täytä muffinssivuoat hieman puolivälin yli. Paista 190-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä, valmista kiille ja lusikoi kiillettä kakkusten kuoppiin.

Mutakakkuseni onnistuivat todella hyvin, eivätkä menneet ollenkaan kuiviksi! Muffinssivuoiksi ostin Dr. Oetkerin erikoisvahvoja paperivuokia, jotka ainakin pitivät muotonsa uunissa. Tein kakkuset jo torstai-iltana ja ne olivat perjantaina oltuaan yön jääkaapissa erittäin meheviä, joten näitä voi suositella nimen omaan sillon, kun haluaa jo edellisenä päivänä leipoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti