lauantai 18. elokuuta 2012

Tuolien muodonmuutos

Olemme hankkineet melko vähän uusia kalusteita kotiimme. Tarkoittaen siis sitä, että meillä edelleen huomaa sen yhteenmuuton aikana tehdyn "sisustusratkaisun" nimeltä yhdistetään kahden soluhuoneen kalusteet. Tämän lisäksi saimme joitain vanhempiemme vanhoja kalusteita ja joitakin on myös hankittu uutena. Sekamelska on siis melkoinen, mutta nyt siihen alkaa pikku hiljaa tulla harmoniaa.

Ruokapöydän tuolimme kuuluvat vanhempien vanhaa-kategoriaan. Tykkään tuolien muotoilusta kovin, mutta koivupuisten tuolien lakkaus oli päässyt vuosikymmenien saatossa kulumaan, halkeilemaan ja likaantumaan. Jonkinlainen uudistus oli siis paikallaan, joten maalasin tuolit kiiltävän tumman harmaaksi. Tuolien hiomiseen meni noin kolme tuntia per tuoli ja vaikka tein maalauksen kanssa parhaani jälki näyttää juurikin siltä, että amatööri otti ensimmäistä kertaan pensselin käteensä. Kauempaa tuolit näyttävät ihan hyvältä, mutta voipi olla että ne kaipaavat vielä yhden kerroksen maalia. Kuvien laatukin on edelleen surkea, mutta ehkä näistä suunnilleen näkee millaista tulosta tuli. Tuolien lisäksi maalasin pöydän jatkopalan, joka oli eri alunperinkin erivärinen muun pöydän kanssa.




Näissä kuvissa näkyy, miltä tuolit näyttivät hiomisen jälkeen. Varsinaisia ennen-kuvia en muistanut ottaa!



Ja tältä näyttää lopputulos! Kauempaa näyttää tosiaan ihan hyvältä, joten eiköhän noihin voi olla ihan kohtuullisen tyytyväinen. En tosin enää ole varma, että jaksan pöydälle tehdä vastaavaa käsittelyä itse. Pöydästä tulee siis eri värinen tuolien ja välikappaleen kanssa.

3 kommenttia:

  1. Hienot! :) Mun kirkkaankeltaiset tuolit oddottaa edelleen kellarissa valkoisen maalipurkin ja hiomapaperin kanssa... :D

    VastaaPoista
  2. Terveiset pohjoisesta!

    Tulipa kivannäköiset tuolit, heti uutta ilmettä! Millä meinasit pöydän vetää/vedättää, valkoisella?

    VastaaPoista
  3. Kiitti! Läpikuultavan valkoinen oli suunnitelmissa pöytää varten, mutta itse asiassa toi nykyinenkin väri on aika kiva, et jos sen sais kunnostettua... No, mitään ei ole tapahtumassa ihan heti kuitenkaan, sen verran tossa oli hommaa!

    VastaaPoista