keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Leijat Helsigin yllä
En itse ole lennättänyt leijaa vuosikausiin, mutta ilahduin kun satuin tuulisena päivänä Hietsun rantaan (no joo sinä samana päivänä kun kuvailin ruskaa eli tosi kauan sitten), jossa oli useampia toisiaan upeampia leijoja ilmassa. Leijanlennättäjien kokoontumisajot siis!

Enpä ole edes lukenut otsikolle nimensä lainannutta Kjell Westön kirjaa, vaikka Westöstä olen viimeaikoina tykännyt. Naps vaan ja Helmetistä varaukseen siis! Olen viime aikoina kunnostautunut taas kirjaston käytössä, osittain varmasti sen ansiosta kun asun taas lyhyen kävelymatkan päässä kirjastosta. Oletteko muuten huomanneet, että Helmetistä on tullut kännykkäsovellus, joka toimii ainakin iPhonella ja androideissa? Kertaalleen siitä oli ainakin jo oikeaa iloa, kun tsekkasin kirjastossa onko löytämääni kirjaa tarjolla alkuperäiskiellä.

Nykyään minulla on tapana laittaa kaikki mielenkiintoiset kirjat, joista kuulen, heti varaukseen kirjastosta. Toimiva tapa, ei tarvitse pitää mielessä että mikäs sekin kirja oli jota silloin mietin, mutta johtaa välillä siihen tilanteeseen että luettavia kirjoja on iso pino ja eräpäivä lähestyy. Onneksi halutessani luen aika nopeaan, nykyään tulee vaan harvemmin vietettyä koko iltaa nenä kiinni kirjassa kuten joskus nuorempana. Ja edelleen sitä teen, jos vaan osuu tarpeeksi kiva kirja! Työssäkäynti vaan valitettavasti rajoittaa yömyöhään kestäviä lukumaratoneja ikävästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti