perjantai 17. tammikuuta 2014

Rolsf Kök


Heippa taas ja pahoittelut radiohiljaisuudesta! Joululomalla lipsahdin onnistuneesti toiseen (fantasia) ulottuvuuteen ja olenkin viettänyt aatosta lähtien suurimman osan vapaa-ajastani nenä kiinni kirjassa. Vähitellen olen kuitenkin palaamassa jälleen tähänkin maailmaan ja johtuen joko lomasta tai loman mahdollistamasta todellisuuspaosta energiaa tuntuu olevan enemmän. Ja lumen tulo auttaa myös, parina aamuna olen hämmentyneenä huomannut työmatkalla olevan valoisaa.

Viime viikolla kävin melko pikaisen reissun Tukholman puolella, mutta sen verran oli onneksi aikaa että sain kunnollisen illallisen. Ravintolaksi valikoitui sopivan epämääräisten speksien ansiosta Rolfs Kök, joka oli oikein mainio! Alkupalaksi nautin tartarpihviä ja pääruoaksi poskia, eli varsin lihapitoinen setti. Viininkin kanssa onnisti ja poskien suositusviini toimi erinomaisesti.

Mistä pääsenkin sopivan aasinsillan kautta yhteen viime aikoina mietityttäneeseen aiheeseen, nimittäin ruoan ja viinin yhteensovittamiseen. Se ei yllätä, että itse en sitä osaa, mutta kovin usein ravintolassakin törmää siihen, että ruoka ja viini sopivat yhteen korkeintaan kelvollisesti. Joskus on tullut sitäkin vastaan, että hinnakkaissakaan ravintoloissa ei ole menu ja viinimenu pelanneet yhteen. Tämä onkin yksi alue, jossa haluaisin kehittyä ja oppia itse tekemään. Sitä päivää odotellessa, kun kotikeittiössä yksi plus yksi onkin kolme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti