maanantai 19. elokuuta 2013

Rapujuhlat!


Kun eilen iltapäivällä sain puhelun työkaveriltani, olin autuaasti unohtanut perjantain kysymyksen siitä, että kiinnostaako ravut. Vastaus oli luonnollisesti sekä perjantaina että eilen myöntävä ja sainkin sunnuntai-iltana kotiinkuljetuksena laatikollisen eläviä täplärapuja. Sitten vielä puhelu lähellä asuvalle ystäväpariskunnalle, nopea kauppareissu ja rapujuhlat voitiinkin aloittaa!

Reseptigooglailun perusteella keitin ravut 3,5 prosenttisessa suolaliemessä, jossa oli lisäksi hieman sokeria ja reilusti kruunutilliä. Ohjeiden mukaan ravut olisivat olleet parhaimmillaan 6-24 tunnin kuluttua keittämisestä, mutta koska kutsu vieraille oli jo esitetty siinä vaiheessa kun tämä tuli ilmi, niin piti tyytyä syömään ravut heti jäähdyttämisen jälkeen. Herkullisia ne olivat näinkin!

Alkupalaksi oli tarjolla vihreää salaattia, rapujen kaveriksi oli ihan vain vaaleaa leipää ja jälkkäriksi laiskurin vaihtoehto, eli jäätelö. Sekä luonnollisesti valkoviiniä ja (sunnuntai-illasta johtuen ihan pikkuriikkiset) kossusnapsit. Enpä muista milloin viimeksi olen laulanut snapsilauluja sunnuntaina!

Olen syönyt  rapuja vain pari kertaa aikaisemmin, mutta pienen haparoimisen jälkeen saksien aukominen sun muu alkoi sujua ihan kohtalaisesti. Oli oikein hauska ilta, täytyy toivoa että tulevaisuudessakin on tiedossa rapujuhlia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti