keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Taipei edelleen


Tänään on Taiwanin kansallispäivä, joka ei oikeastaa näkynyt katukuvassa kuin yhtenä helikopterilentueena sekä tavarataloon erikoistarjouksien perässä jonottaneina ihmisinä. Kävin itsekin shoppailemassa kyseisessä tavaratalossa ja löysinkin jotain. Ostin viitan! Josta ei tietenkään ole kuvia, kun en sitten enää ennen pimeäntuloa ehtinyt hotellille.


Taipeissa on aika hyvät ostosmahdollisuudet mutta varsin jännästi ainakin suurin osa hotellini ympäristössä olevista kaupoista ovat eurooppalaisia. Lisäksi suurin osa eurooppalaisista kaupoista on lisäksi selkeästi kalliimpia, mikä tekee aika jännän kontrastin esimerkiksi Pohjois-Amerikkaan verrattuna. Jos jenkeissä vastaan tulee lähinnä hennesiä, niin täällä tulee Burberryä. Varsinainen luksusshoppailijan taivas. Ilmeisesti luksuskaupppojen paljous johtuu japanilaisista turisteista, joita tulee Taiwaniin matalamman hintatason perässä aikamoinen määrä joka vuosi. Itsehän olisin enemmän kiinnostunut paikallisista vaatekaupoista, mutta onneksi niitäkin löytyy.


Mitä enemmän on Taipeita nähnyt, sitä enemmän tykkään. Kun vaan olisi aikaa tutustua kunnolla! Tänään kuljin Shilinin metroaseman kautta National Palace Museumiin ja seutu näytti kivalta! Myös Shilin night marketilla olisin voinut viettää enemmän aikaa. Tuota National Palace Museumia voin kyllä suositella lämpimästi, siellä on siis muinaisen Kiinan aikaisia aarteita. Aivan uskomattomia norsunluu-, bambu- ja jadekaiverruksia, muiden muassa.


Kuvat nappasin tavaratalon aukeamista odotellessani (huom kävelin ympäristössä, en jonottanut kuten paikalliset) läheisestä leikkipuistosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti