maanantai 8. lokakuuta 2012

Turistina TaipeissaTänään oli onneksi melkein koko päivä vapaata lukuunottamatta työkaverin kanssa pidettyä parin tunnin vapaamuotoista palaveria. Kävimme siis hieman ihmettelemässä Taipeita sunnuntaita paremmalla vireystasolla. Farkut olivat hieman liikaa +25°C aurinkoisessa kelissä, mutta kyllähän sen kesti.


Kovin kummoista agendaa en päivälle jaksanut kehittää, kun päätarkoituksena oli kuitenkin kerätä voimia huomista mahdollisesti yli 12-tuntista työpäivää varten. Ainut varsinainen turistikohde oli siis Chiang Kai-shek Memorial Hall ympäristöineen. Vaikutava rakennus ja ympäröivät puutarhat olivat myös viehättäviä. Ihan kiva paikka ja koska emme jaksaneet mennä memorial halliin sisälle niin aikaakaan ei kulunut liikaa.


Chiang Kai-shekin jälkeen vaeltelimme hieman Taipeissa ja otin matkalla muutaman räpsyn...

Matkalla näkyi parikin eri temppeliä, joista toinen oli aivan ympäröivien talojen puristuksissa. Taipeissa näkyy hyvin kaupungin eri vaiheiden vaikutus arkkitehtuuriin, eli monet alueet ovat varsinaista sekasortoa. Vierekkäin saattaa olla pilvenpiirtäjä ja purkukuntoiselta näyttävä kaksikerroksinen kauppa- ja asuintalo. Ei siis todellakaan liian sliipattua ja tylsää, mutta monet paikat ovat kyllä myös melkeinpä rumia.

Näin parin päivän perusteella tykkään Taipeista, kaupunki on enimmäkseen siisti ja todella turvallisen tuntuinen. Metroa on helppo käyttää kiitos englanninkielisten opasteiden ja parin päivän mertolipun. Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja palvelu hyvää. Hintatasosta en osaa pahemmin sanoa mitään, eli ei tunnu erityisen kalliilta eikä halvalta.


Kiertelyn jälkeen vuorossa oli lounas joksi valikoitui luikuhihnasushi. Taipeissa on tarjolla todella paljon japanilaista ja kiinalaista ruokaa, enkä ole juurikaan nähnyt taiwanilaisen ruuan ravintoloita. Eipä sillä, kaikki ruoka mitä olen tähän mennessä syönyt on ollut hyvää!Ja luonnollisesti iltaherkustakin piti laittaa kuva! Hotellimme on siis aika korkeatasoinen (alakerrassa olevassa ostoskeskuksessa ovat Chanel ja Hermès sulassa sovussa...) ja tämän testin perusteella myös aulasta löytyvä macarons-myymälä on ihan kelvollinen. Hieman koen olevani väärässä paikassa kun hississä tuntuu jokaisella naisella olevan merkkilaukku, mutta onpahan kokemus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti