tiistai 4. kesäkuuta 2013

Lukemisia


Viime aikoina lukeminen on pitkästä aikaa huokutellut ihan kunnolla. Pinossa ylimpänä oleva Gretchen Rubinin The Happiness Project on tällä hetkellä menossa noin puolivälissä, enkä ole ihan varma mitä mieltä olen. Kirja on self helpiä ja ihan rehellistä sellaista, joskin ennakkoluuloihini nähden yllättävän hyvä. Joitain hyviä ideoita arkisesta onnellisuudesta, mutta myös hieman nihkeä sivujuonne onnellisuuden saavuttamisesta tekemällä muut onnelliseksi. Saapa nähdä mitä toinen puolikas tarjoaa.

Hobitin olen luonnollisesti lukenut jo (moneenkin otteeseen), mutta en aiemmin alkuperäiskielellä. Ben Richin ja Leo Janosin Skunk Works on myös tällä hetkellä kesken ja ainakin alku on erittäin lupaava. Kirjan lainannut tuttuni kuvasi sitä insinööripornoksi, mikä pitääkin ihan hyvin paikkansa. Olin tämän(kin) suhteen ennakkoluuloinen, mutta onneksi turhaan. Kirjassa kerrotaan Skunk Worksista, jossa on kehitetty mm. vakoilulentokoneita. En oikeastaan koskaan lue elämänkertoja eikä lentokoneetkaan kuulu suurimpiin kiinnostuksenkohteisiini, mutta tästä olen tykännyt.

Kurt Vonnegutin Cat's Cradle, Kjell Westön Älä käy yöhön yksin ja Zadie Smithin Kauneudesta tarttuivat mukaani vanhempieni kirjahyllystä, kun etsin sieltä lainaan erästä toista kirjaa. Odotuksia on lähinnä Westön suhteen, Missä kuljimme kerran oli sen verran hyvä että oletan saavani nautinnollisen lukukokemuksen tästäkin.

Susan Cainin Hiljaiset luin jo kokonaan ja tätä voinkin suositella täydestä sydämestäni. Hiljaiset käsittelee introverttiutta ja introvertteja nykymaailmassa, joka suosii vahvasti ekstrovertteja. Kirjasta huomaa selkeästi, että se on yhdysvaltalaisen kirjailjan kirjoittama, mutta monet kirjan huomioista pätevät mielestäni myös Suomessa. Tämän perusteella olen valmis vetämään johtopäätöksen, että inhoni ryhmätöitä kohtaan ei  yleensä ole täysin perusteetonta.

Nyt pitäisi vaan löytää lisää mielenkiintoisen oloisia kirjoja pinoon, ennen kuin nämä kaikki loppuvat! Ehdotuksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti