torstai 19. syyskuuta 2013

Barrafina


Lontoo oli viime viikonloppuna aivan täynnä, mistä johtuen olimme perjantain ja lauantain välisen yön hotellissa Lontoon ulkopuolella. Aivan toimiva vaihtoehto, sillä kaksi yötä kalliissa Lontoon hotellissa olisi kiristänyt budjettia aivan turhaan. Tästä johtuen olimme kaupungilla kuitenkin vasta siinä vaiheessa, kun lounasaika lähestyi ja hyvin lyhen kaupungilla kävelyn jälkeen päätimme etsiä syötävää. Siltä varalta, että jollekin on jäänyt epäselväksi, niin viime viikon Englanninreissuni hupiosuus painottui vahvasti ruokaan. Lauantain lounas löytyi osoitteesta 54 Frith Street, jossa sijaitsee Barrafina-ravintola.


Kyseessä on espanjalaistyyppinen tapasravintola, johon ei voi tehdä pöytävarauksia. Homma toimi siten, että sisään tullessamme tarjoilija tuli hakemaan juomatilaukset, joita nautiskelimme ravintolan sivuseinältä löytyvän tiskin ääressä. Eteenpäin siirryttiin pikkuhiljaa kun edellä olevat saivat istumapaikat baaritiskin äärestä. En muista tarkalleen, kuinka kauan jouduttiin odottamaan tiskille pääsyä, mutta yli puoli tuntia kuitenkin. En siis suosittele, jos on kiire tai todella kova nälkä! Odottaminen sujui kuitenkin kivasti ja kun pääsimme tilaamaan ruokaa ei tullut yhtään hoputettu fiilis, vaan siinä vaiheessa saimme kaikessa rauhassa miettiä mitä haluamme ja tilailla nälän mukaan lisääkin.


Kaikki maistamamme ruoat (kuvissa on siis syötävää kahdelle ihmiselle) olivat tosi hyviä, mutta alavasemman iberico-possun poski oli kaikkein parasta. Toistan itseäni, mutta aivan käsittämättömän hyvää! Työkaveriani taisi jäädä hieman harmittamaan, että siinä vaiheessa kun tilasimme vielä viimeistä annosta, oli aiemmin mainostetut lampaanaivot päässeet loppumaan... Ja olisihan se ollutkin hauska päästä maistamaan jotain niin erikoista! Syömämme ruoat olivat kuitenkin melko helpostilähestyttäviä, eivät niinkään eksoottisia kuin erinomaisen hyvin tehtyjä.

Suosittelen tätäkin ravintolaa lämpimästi, hyvän ruoan lisäksi ilmapiiri oli kiva ja rento. Oma mielikuva Lontoon hyvistä ravintoloista oli lähinnä kuukausien mittaiset varauslistat (mikä piti paikkansa osan kohdalla) ja viinilistat, joiden halvinkin pullo on oman budjetin ulottumattomissa. Niihin parhaimpiin en toki päässytkään käymään, mutta se ei haittaa kun näinkin erinomaisia löytyi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti