maanantai 30. syyskuuta 2013

2013-09-07


Ei kovin montaa kertaa tarvitse kokea sadan euron pettymystä "hyvässä" ravintolassa kun mieleen alkaa hiipiä ajatus siitä, että itse tekemällä saisi parempaa. Itse asiassa, kerta taisi riittää. Joten tuumasta toimeen ja kokeilemaan! Kampasimpukoiden valmistaminen on mietityttänyt jo hetken ja pääsinkin niitä testaamaan kun sain kaverilta reseptin. Namia, vaikka nössöilinkin vähän chilin määrässä!


Pääruoaksi tein Visa Nurmen ja Antti Vahteran Skandimania-keittokirjasta löytyvää ylikypsää porsaankylkeä ja hernepyrettä. Tätä olen tehnyt ekan kerran melkein kolme vuotta sitten ja oli yhtä hyvää kuin muistelin. Pinta pääsi ottamaan turhan paljon vääriä pannulla mutta onneksi se ei haitannut makua liikaa.


Tarkoitus oli nauttia ihan vaan kolmesta ruokalajista, mutta jännästi Hakaniemen hallissa jalat kuitenkin vei Lentävän Lehmän tiskille, jossa houkutukset saivat tästä tytöstä vallan. Pääruoan kaveriksi tekemäni karamellisoidut saksanpähkinät toimivat myös juustojen kanssa, samoin kuin chiantihyytelö.


Jälkiruoan osalta sainkin olla nautiskelijan asemassa, kun illallisseura loihti suklaafondantia. Erinomainen päätös herkulliselle illalle!

Ja se itse tekisi paremmin -osuus? Hyvässä ravintolassa saa toki parempaa ruokaa, mutta en mielestäni paljoa jäänyt keskinkertaisista jälkeen. Pitänee siis jatkossakin tehdä kotona kunnon illallisia ihan muuten vaan, ilman sen suurempaa syytä.

Asiasta kolmanteen, ruokien kuvaaminen sisällä salamalla saa aikaiseksi kaikenlaisia uusia tarpeita. Eihän esimerkiksi jälkiruoan vaniljajäätelö (on tuossa vikassa kuvassa sellastakin) erotu valkoiselta lautaselta ollenkaan! Eriväriset lautaset olisi siis varsin perusteltu hankinta, olenkin ihastellut Iittalan kastehelmiä jo jonkin aikaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti