maanantai 14. lokakuuta 2013

Viikon 41 sushit


Viime viikko oli tavallista sushisempi, kaksi kertaa tein kotona ja kertaalleen kävin Matinkylän uudessa Itamae Sushissa. Teen mielestäni varsin kelvollista kotisushia, mutta kyllähän lohinigirit satunnaisilla avokadomakeilla terästettyinä alkaa pitemmän päälle kyllästyttämään. Jo pelkästään senkin takia on kiva käydä syömässä sushia ravintolossa.

Työpaikkani maantieteellisestä sijainnista johtuen sushilounaat ovat olleet melko harvassa, koska kallis ja huono sushi ei tietenkään houkuttele. Mikä onkin yksi syy kotisushiin: ei vaadi kovin paljoa harjoittelua, että tekee yhtä hyvää riisiä kuin lounaspaikoissa yleensä on käytetty. Minkä jälkeen perus lounaspaikalla on kilpailuetunaan kotisushiin nähden vain laajempi valikoima... Itamaessa olen käynyt nyt pari kertaa ja se on ollut molemmilla kerroilla oikein hyvä!

Jostain syystä sushista on muodostunut minulle arkiruokaa, kotona sushia teen lähinnä silloin kun haluan arkena jotain erityisen hyvää. Jos lähden ulos syömään hienommin, en oikeastaan ikinä mene sushiravintolaan. En oikein tiedä mistä tämä tottumukseni on saanut alkunsa, mutta toimiihan se näinkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti